Aquí he anat posant molts materials, com documents, vídeos, etc, que he anat recollint durant el meu treball de recerca .

10 de gen. 2010

Festa d'EUiA - Octubre 2009

FESTA DE EUIA 2009



El dissabte 3 d’octubre, va tenir lloc la festa anual de EUIA a Montjuic, Barcelona. L’acte va consistir en un sopar, un petit discurs del coordinador general del partit, Cayo Lara, i l’entrega dels premis que EUIA otorga als col•lectius que han combatut contra les injustícies de la societat.
A aquesta celebració, hi van anar els màxims dirigents del partit d’Esquerra Unida i Alternativa, alguns dels quals també són membres destacats del PC (Partit Comunista) o del PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya).
Els membres del partit EUIA de Blanes van tenir l’amabilitat de convidar-me a aquest esdeveniment tant important i no vaig dubtar.
La nit va ser força entretinguda. En arribar, a l’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya), situat a Montjuic, lloc on es va produir la celebració, alguns alts càrrecs del partit d’EUIA d’àmbit nacional eren a l’entrada saludant a antics companys i amics.
Un cop dins de l’edifici i localitzada la taula on es serviria el sopar (entre les desenes que hi havien), ens hi vam asseure.

En acabar, el coordinador general d’EUIA va pujar en una plataforma i va iniciar el discurs. En aquest, va parlar de tot tipus de temes que afecten actualment al país i d’injustícies que es cometen a països estrangers. Van sorgir temes tant diversos com el cas Millet, la pujada d’impostos que ha anunciat el cap del govern José Luis Rodriguez Zapatero, l’escàndol monetari del món de l’esport (concretament el cas del futbolista Cristiano Ronaldo, el fitxatge del qual va costar al Reial Madrid C.F. 94 milions d’euros) o el cop d’estat que es va produir a Honduras el 28 de juny i que ha instaurat una dictadura militar al país. També va parlar de la crisi econòmica que estan vivint, tant Espanya, com tots els grans països capitalistes i, per acabar, va plantejar certes solucions que es podrien considerar.
A l’acabar el discurs, Cayo Lara va ser molt ovacionat pel públic i, després d’alguns crits de “No pasarán”, referents al cas d’Honduras, es va començar l’entrega de premis d’EUIA. Alguns dels guardonats (el premi eren el reconeixement i l’ajut del partit, i no diners) van ser el Front per l’Alliberació Gai, els representants de la plataforma que defensava “els diables” i els “correfocs”, com a cultura popular i que protestaven contra la nova llei que els prohibeix, o el “Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado en Honduras (FNR)” que estaven demanant el suport dels pobles i de les organitzacions, en una gira per Europa.
Quan es va acabar l’entrega de premis, em vaig acostar per intentar parlar amb Cayo Lara, encara que l’únic que no m’esperava era aconseguir fer-ho. Em va rebre molt amablement i vam comentar alguns dubtes que tenia.
Vaig preguntar-li si realment era cert tot el que s’està parlant als mitjans de comunicació sobre el cas Millet o la trama de corrupció del PP. També em va explicar que els joves tendim a veure el món de manera més senzilla, i que en realitat, la situació al país és força més greu del que ens pensem (no només a nivell econòmic).
Després d’acabar-se l’acte, vam marxar altre cop cap a Blanes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada