Aquí he anat posant molts materials, com documents, vídeos, etc, que he anat recollint durant el meu treball de recerca .

10 de gen. 2010

Les eleccions municipals a Blanes


El PSUC de Blanes ha existit sempre, fins i tot des d’abans que s’instaurés la democràcia al nostre país. És cert que molta gent ho nega, atès que no surt a les llistes electorals, però la veritat és que la progressiva disminució de resultats al llarg dels anys ha obligat al partit a formar coalició amb EUIA (Esquerra Unida i Alternativa), que és el que més s’acosta al tipus d’ideologia que té el PSUC. No tots els membres del PSUC (ni tampoc alguns de EUIA) estan d’acord amb aquest canvi, ja que significa una relació de dependència mútua però, al cap i a la fi, ha afavorit els dos partits perquè augmenta la seva influència al poble.

Malgrat aquesta dependència de EUIA, per part del PSUC, els resultats electorals han anat millorant amb el temps.

En les anàlisis que adjunto a continuació, he recopilat tots els resultats obtinguts a totes les eleccions municipals des que existeix la democràcia a Espanya. Les estadístiques pertanyen, no només al PSUC i, per conseqüent, a EUIA, sinó també als principals partits del poble de Blanes, com el PSOE, ERC, o CIU.

També he classificat els resultats totals de cada una de les eleccions segons on estava situada la mesa electoral. Tenint en compte el nombre de vots que obtenen els partits en unes determinades meses electorals, es pot deduir la influència que tenen aquests partits al barri on estan ubicades aquestes meses.

Així doncs, es pot observar l’evolució que ha experimentat el PSUC, ara EUIA, al llarg del temps, prenent com a punt de referència els resultats que ha anat obtenint en cada una de les eleccions des de la democràcia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada