Aquí he anat posant molts materials, com documents, vídeos, etc, que he anat recollint durant el meu treball de recerca .

11 de gen. 2010

Resultats electorals per barris





En aquest resum dels resultats electorals dels principals partits polítics de Blanes, hem pogut comprovar moltes similituds entre les diferents legislatures. Segons la situació de les meses electorals i el nombre de vegades que es vota a un partit determinat, es pot observar que hi ha barris que tradicionalment voten més a certs partits que a altres. Per exemple, en un cert barri de Blanes, degut a motius com la ubicació en aquell barri de fàbriques o tallers s’hi poden agrupar un nombre elevat de votants del partit socialista, i el mateix passa amb els altres partits, perquè cada partit té una zona de major influència.
Fent servir aquest mètode, podem saber en quines zones cada partit té més influència. Per suposat, en un barri on hi viuen moltes persones que treballen en el sector de la construcció, en tallers o al camp, en general, es votarà més a partits obrers o socialistes, que són els que defensen més els drets dels treballadors i de les classes populars.
En canvi, als barris on hi viu la gent que posseeix grans negocis, restaurants, hotels o bancs, és a dir, la classe burgesa o alta, es votarà més els partits que donin molta importància als negocis empresarials, als comerços, i que proposin mesures que assegurin la continuïtat o augment dels seus beneficis.
En el cas del PSUC de Blanes, els barris on, tradicionalment, se’ls vota més són els de La Plantera, Ca l’Aguido i Quatre Vents. Això fa referència a la informació de les primeres eleccions, ja que a mesura que han anat passant els anys, els vots del partit s’han anat homogeneïtzant, és a dir, que han anat augmentant la influència en els altres barris del poble. En aquests tres barris principals, el nombre de votants es manté des de les anteriors eleccions, cosa que no afavoreix, però tampoc és un problema per a la evolució democràtica del partit.

Un problema que va tenir el partit al començament de l’etapa democràtica va ser el següent. Com que el PSUC de Blanes va ser fundat principalment per immigrants i, als seus inicis, bona part dels seus votants procedia de barris obrers (i sovint, d’on hi vivia molta quantitat d’estrangers), el partit era vist generalment com a obrerista i que sobretot, es centrava en defensar els interessos dels immigrants. La conseqüència d’aquesta vista errònia era que molta gent, amb la idea que els immigrants, quan arribaven aquí, ocupaven els llocs de feina necessaris per a la mateixa població del poble, estava en contra de l’entrada d’immigrants i per tant, no votava el PSUC. Aquesta idea falsa feia que el partit no obtingués un potent recolzament de la gent.
La situació no va canviar fins a l’entrada, ja en la coalició amb EUiA, de Argemí González, que, havent viscut tota la vida a Blanes, no era un immigrant. Llavors, el concepte que tenia la gent del partit va començar a canviar i els vots es van expandir per tots els barris, alhora que augmentaven considerablement. Aquesta situació s’ha mantingut durant tot aquest temps fins a l’actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada